Домой Politica Banca Centrală Franceză, despre criptomoneda Facebook: Compania are nevoie de licență bancară

Banca Centrală Franceză, despre criptomoneda Facebook: Compania are nevoie de licență bancară

Criptomoneda Libra pe care Facebook planifică să o lanseze anul viitor la nivel global trebuie să respecte reglementările împotriva spălării banilor, iar compania trebuie să solicite o licență bancară în țările în care dorește să ofere servicii de acest fel, a afirmat șeful băncii centrale din Franța, într-un interviu acordat revistei L’Obs.

Facebook a anunțat săptămâna trecută lansarea monedei virtuale Libra, care va putea fi folosită din 2020 în aplicații precum Messenger și WhatsApp, dar și ca aplicație de sine stătătoare. Compania spune că Libra va putea fi folosită pentru a cumpăra diverse lucruri, dar și pentru a trimite bani la fel de ușor precum trimiterea unui mesaj.

Guvernatorul Băncii Centrale a Franței, Francois Villeroy de Galhau, a declarat că, deși planurile rețelei de socializare pot ușura și îmbunătăți transferurile transfrontaliere de bani, Libra trebuie să respecte toate regulile împotriva spălării banilor.

"Nivelul de risc este crescut de anonimitatea pe care o vor avea utilizatorii criptomonedei", a declarat Villeroy într-un interviu acordat revistei săptamânale franceze L’Obs, adaugând că reprezentanții Libra ar trebui să se asigure că tranzactiile și datele utilizatorilor vor fi pe deplin sigure.

Facebook promite că moneda va fi cât se poate de sigură fiindcă va fi sub aceleași criterii de verificare și anti-fraudă folosite de bănci și de emitenții de carduri. Compania spune că vor fi utilizate sisteme automatizate ce vor depista activitățile dubioase, dar că va exista și suport tehnic, în caz că cineva își pierde telefonul sau își uită parola. Facebook promite că dacă cineva va pierde Libra din cauza unui acces fraudulos pe contul unui user, aceea persoană va fi despăgubită.

De asemenea, Villeroy susține că rețeaua de social media trebuie să solicite o licență bancară în țările în care dorește să ofere servicii de acest fel.

"Dacă proiectul urmărește să depășească domeniul plăților și să ofere servicii bancare precum depozite, va trebui să fie reglementat ca o bancă cu licență bancară în toate țările în care operează. Altfel ar fi ilegal", a menționat oficialul francez.

Drumul rețelei de socializare spre adopția crypto a fost lent și constant. Primele vești despre acest proiect au apărut la începutul anului trecut, când Facebook l-a angajat pe fostul președinte PayPal — David Marcus — care a devenit ulterior șeful diviziei care se ocupă de cercetarea tehnologiei blockchain în cadrul companiei.

Acum o lună, Facebook a înființat o nouă companie de tehnologie financiară în Elveția, care se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei din spatele criptomonedelor — blockchain și plăți, precum și pe analiza datelor, potrivit registrului comercial al Genevei. Facebook Global Holdings figurează ca acționar în cadrul firmei Libra Networks, înregistrată la Geneva pe 2 mai pentru a furniza servicii financiare și tehnologice și pentru a dezvolta software-uri conexe.

Franța este deține în prezent președinția pe termen de un an a Grupului celor 7 națiuni (G7) și dorește crearea unei forțe care să abordeze astfel de preocupări la nivel internațional, scrie Reuters. 


Preluat de la: Timpul.md

Must Read

Best Reviewed Canadian Pharmacy Non prescription Prednisone 5 mg online

Non prescription Prednisone 5 mg online Rating 4.8 stars, based on 173 comments | Price start from $0.33 Per pill Generic Prednisone Best Pharmacy To Buy Prednisone Generic online....

BitCoin payment Is Accepted. generic Ilosone 250 mg Best Place To Order

generic Ilosone 250 mg Best Place To Order Rating 4.6 stars, based on 200 comments | Price from $0.47 Per pill Generic Ilosone Where to buy Ilosone 250 mg...

Buy Generic Medications. Costo Aristocort 4 mg. General Health Pharmacy

Costo Aristocort 4 mg Rating 4.6 stars, based on 202 comments | Price from $0.89 Per pill Generic Aristocort Best Pharmacy To Order Aristocort online. Aristocort (Triamcinolone) is a...

BTC payment Is Accepted Purchase Online Lamisil Canadian Health Care Pharmacy

Purchase Online Lamisil Rating 4.5 stars, based on 254 comments | Price from $2.6 Per pill Generic Lamisil Best Place To Order Cheap Generic Lamisil. Lamisil (Terbinafine) is an...

Free Online Medical Consultations / Buy Voltaren 100 mg online canada / Best Pharmacy To Purchase Generic Drugs

Buy Voltaren 100 mg online canada Rating 4.8 stars, based on 181 comments | Price from $0.3 Per pill Generic Voltaren How To Get Generic Voltaren Drug. Generic Voltaren...